Ons Onderwijs

Leren is leuk & spannend!
Op de Merwedeschool leren kinderen met plezier en op hun eigen niveau. Wij geloven in vooruitstrevend onderwijs, dat kinderen ruim de gelegenheid geeft om al doende hun talenten te ontwikkelen. Wij stimuleren ondernemend leren, het soort leren dat zo goed past bij de bedrijvige omgeving die Hardinxveld-Giessendam is. In onze Techloods kunnen zij hun hart ophalen met steeds nieuwe praktische uitdagingen en opgaven. Daarbij leren wij kinderen problemen op te lossen met behulp van een rijk aanbod van creatieve spellen. En merken wij dat een kind extra lesstof of begeleiding nodig heeft, dan zorgen wij daar natuurlijk voor. 

Het moet fijn zijn om naar school te gaan!
 

“Er is genoeg afwisseling in de manier waarop lesstof wordt aangeboden: digitaal en uit boekjes. De lesstof wordt altijd op een leuke en leerzame manier aangeboden.”

Vloeiend en doorlopend leren
De Merwedeschool hanteert één integrale aanpak van 2 tot 12 jaar, door de gehele leerweg heen. Dat betekent een goede afstemming tussen de verschillende groepen, en uiteindelijk een vloeiende overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Zo gaan kinderen vol zelfvertrouwen van groep naar groep en straks naar de middelbare school. Ons ultieme doel is dat ‘onze’ kinderen zich met alle kennis en persoonlijke vaardigheden die ze op de Merwedeschool hebben opgedaan ontwikkelen en uitgroeien tot ondernemende, respectvolle en sociaal vaardige jonge mensen, die onze maatschappij zullen verrijken.

Al doende lerend op weg naar volwassenheid.
 

“Dagverblijf, peuterschool, basisonderwijs en bso, ikc, de Merwedeschool heeft alles in huis!”

Respect voor mens & omgeving
Op de Merwedeschool is iedereen welkom. Wij bieden kansrijk onderwijs aan elk kind, waar het ook vandaan komt en wat zijn cultuur of thuissituatie ook is. Daarom vormt diversiteit in al haar vormen een doorlopend thema binnen onze school. Wij vinden het belangrijk dat kinderen openstaan en respect hebben voor de verschillende religies en levensovertuigingen die Nederland rijk is, ongeacht hun eigen achtergrond. Dat respect strekt zich ook uit tot hun omgeving. Met ons programma ‘Eco-schools’ stimuleren we onze leerlingen om oog te hebben voor elkaar en voor hun omgeving. Zo leren ze gaandeweg hoe ze milieuvriendelijk kunnen denken en doen. 

De Merwedeschool geeft kansen aan alle kinderen!
 

“De Merwedeschool staat open voor ieder kind vanuit welk oogpunt dan ook; cultuur, afkomst, IQ, EQ; het maakt niet uit.”